Ponedjeljak , 21 August 2017

Rekonstrukcija regionalnog puta Kaljina-Banjalučica-Kruševo-Dolovi

 

Sokolac – Na prigodan način petog novembra u Kruševu, mjesna zajednica Kaljina, opština Sokolac, susretom predstavnika opština Sokolac i Olovo, predstavnika Oružanih snaga BiH i mještana, obilježena je uspješna realizacija projekta na sanaciji i popravci dijela regionalnog puta Kaljina-Banjalučica-Kruševo–Dolovi, na graničnom prostoru opština Sokolac i Olovo. Radi se o  rekonstrukciji i popravci puta u dužini od oko 20  kilometara, za šta je opština Sokolac izdvojila 65.000 KM.

put kaljina olovo07112013

Inicijativa o ovoj akciji potekla je od mještana sela koja gravitiraju na ovom prostoru uz punu podršku opštine Sokolac.

– Mujo Kulić i grupa mještana mjesne zajednice Kaljina obratili su nam se zahtjevom da učestvujemo u sanaciji puteva u selima gdje žive uglavnom povratnička domaćinstva. Inicijativu smo bezrezervno podržali, uputili smo zahtjev za pomoć Ministarstvu za  izbjegla i raseljena lica BiH, Oružanim snagama BiH, koji su, nakon dva-tri mjeseca, pozitivno odgovorili. Istovremeno, imali smo  stalne kontakte sa predstavnicima opštine Olovo, sa savjetnikom za povratnike Šemsom Bećarom, tako da smo spremno ušli u realizaciju ovog projekta.

Opština Sokolac će i dalje podržavati i u skladu sa mogućnostima učestvovati u realizaciji ovakvih i sličnih projekata koji su od velikog značaja za sve građane ovih prostora. Da napomenem, mi smo zajedno sa predstavnicima opštine Olovo ušli u jedan veoma značajan projekat- izgradnju hidrocentrale na Bioštici . Dogovori sa nadležnim institucijama su u toku i ja vjerujem u uspješnu realizaciju ove ideje. Hvala svima koji su podržali i pomogli realizaciju ovog projekta izuzetno važnog za sve nas, rekao je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Načelnik opštine Olovo Đemal Memagić, obraćajući se prisutnim novinarima i zvaničnicima, istakao je dobru saradnju opšina Sokolac i Olovo i značaj  stvaranja boljih uslova za održiv povratak na ovim prostorima.

put kaljina olovo07112013 2

Komandant inženjereskog bataljona Oružanih snaga BiH, Dragoljub Čubrilović, zahvalo je na dobroj saradnji sa predstavnicima opština Sokolac i Olovo i posebno mještanima koji su nesebično pomagali ovu akciju.

– Ovo je drugi put, u poslednje četiri godine, da inženjerski bataljon učestvuje  na sanaciji i izgradnji lokalnih puteva. Uključivanjem inženjerijskog bataljona u projekte u lokalnim zajednicama ostvaruje se jadna od osnovnih misija OS BiH. Na taj način se pokazuje da je ova jedinica spremna u svakom trenutku staviti na raspolaganje sve svoje ljudske i materijalne resurse u svrhu prosperiteta svih građana BiH, istakao je Čubrilović.

Jedan od inicijatora za organizovanje i realizaciju ovog projekta Mujo Kulić, posebno je istakao dobru saradnju sa predstavnicima opštinske vlasti u Sokocu i nadležnim ministarstvima BiH.

– Ja i ovom prilikom moram  istaći veliko razumjevanje opštinske vlasti, posebno načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice.  U zajedničkom ineteresu, brzo smo se dogovorili šta i kako raditi. Zajednički smo nastupili sa zahtjevima za pomoć koja nam je bila neophodna, s obzirom na uslove u kojima živimo. Ovo je „put povratka“, put za koji su vezana sva sela na ovim prostorima. Očekujemo i veliku pomoć za čišćenje i održavanje puteva u zimskom periodu. Hvala svima koji su razumjeli i pomogli da ovu akciju uspješno privedemo kraju, rakao je Kulić.

put kaljina olovo07112013_3

– Teško je i podsjećati na vremena kada ja Banjalučica imala osnovnu školu sa mnogo đaka, kada smo imali dvije prodavnice, nekoliko dnevnih autobuskih linija do Sokoca. Ja sam se među prvima vratio na rodno ognjište. Ovo je moja opština u kojoj sam proveo najbolji dio života. Mladi se teško vraćaju, ali moramo im omogućiti da lakše dođu, da nas posjete, pomognu koliko mogu. Moramo im omogućiti uslove za postepen povratak. Sa dobrim radom može se i ovdje solidno živjeti. Hvala vam svima, sa neskrivenom nostalgijom na prošla vremena, govorio nam je osamdesetjednogodišnji Izet Grbo.

 

Rekonstrukcija regionalnog puta Kaljina-Banjalučica-Kruševo-Dolovi Reviewed by on .   Sokolac - Na prigodan način petog novembra u Kruševu, mjesna zajednica Kaljina, opština Sokolac, susretom predstavnika opština Sokolac i Olovo, predstavnika O   Sokolac - Na prigodan način petog novembra u Kruševu, mjesna zajednica Kaljina, opština Sokolac, susretom predstavnika opština Sokolac i Olovo, predstavnika O Rating:
scroll to top